In De Boerhoorn kunnen bij voldoende belangstelling vanaf februari 2022 cursussen gevolgd worden op het gebied van omgaan met een tablet en smartphone. SeniorWeb uit Hoogeveen gaat de cursussen verzorgen.

De cursussen zijn gericht op senioren die een tablet, iPhone of andere mobiele telefoon hebben aangeschaft, maar nog te weinig weten van het werken met het apparaat. In samenwerking met SeniorWeb willen we inventariseren welke behoefte er is voor dergelijke cursussen.

Het gaat in eerste instantie om:

  • Starten met de iPad of een Android tablet: 6 lessen
  • Starten met een Apple iPhone of Android smartphone: 3 lessen.

Voor deelnemers met Apple- en Android-apparaten worden aparte groepen gevormd. Bij voldoende belangstelling kunnen daarna vervolglessen worden georganiseerd.

De docenten van SeniorWeb zijn zelf ook senioren. Als vrijwilliger geven zij computerlessen aan ouderen. Ze leggen de materie stap voor stap uit. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van boeken.

Belangstellenden kunnen contact met ons opnemen, telefoon 0528-217312 of via e-mail info@deboerhoorn.nl. Voor de eerstvolgende cursussen die in februari starten, dient de aanmelding voor 10 januari binnen te zijn.