Amateurfotograaf Jaap Slot uit Zuidwolde exposeert deze zomer in De Boerhoorn. Zijn werk heeft vaak een thema. In deze expositie staan deuren, vastgelegd in zowel binnen- als buitenland, centraal. De foto’s zijn tijdens de openingstijden, werkdagen van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, in alle openbare ruimtes te bekijken.

Jaap Slot is autodidact, maar heeft door een lange carrière in de grafische industrie wel de nodige technische achtergrond en gevoel voor kleurbeleving. ‘’Ik hou ervan om foto’s zo natuurlijk mogelijk te houden en dus zo min mogelijk te bewerken. De invalshoek en vooral het licht bepalen de beleving.’’ Veel van zijn foto’s maakt Jaap tijdens vakanties en uitstapjes. ‘’Je ziet dan zoveel, dat details je kunnen ontgaan. Het is mooi om die bij terugkomst alsnog in de foto’s te ontdekken. Daarvan laat ik ook anderen, die bepaalde plekken nooit hebben kunnen bezoeken, graag meegenieten.’’ Met deuren heeft de fotograaf iets speciaals. ‘’Ik kan er niet zomaar aan voorbijlopen. Als liefhebber van architectuur en kunst zie ik er al gauw een bijzondere compositie in.’’

De geëxposeerde foto’s zijn tegen een aanvaardbare prijs te koop. Bij interesse of vragen kan contact worden opgenomen met Jaap Slot via e-mail jslot424@gmail.com.