Vanaf medio januari tot 12 maart hebben we in ons centrum een expositie met schilderijen van Janny Bakker. Je kunt er niet omheen: het zijn grote, kleurrijke werken die niet per se iets concreets voorstellen. Janny Bakker is lid van de schilderclub die elke donderdagavond in De Boerhoorn actief is onder leiding van Roel Kuiken. Ook is ze lid van schilderclub ‘de Paletmess’ in Diever.

Na haar eerste schildervakantie op Schiermonnikoog zo’n 20 jaar geleden was ze verkocht. Nadat haar andere hobby’s, volleyballen en tennissen, jaren later niet meer mogelijk waren, pakte Janny het schilderen intensiever op. Haar werk is regelmatig te zien op kunstmarkten in o.a. Vledder, Diever, Apeldoorn, Bergen, Egmond aan Zee en Dokkum. ‘’Ik houd van groot en kleur. Het werkt voor mij het beste als ik veel verf gebruik op grote doeken en ook op mdf. Buiten schilderen is dan ook heerlijk. De omgeving en het licht inspireert, maar het is ook praktischer. Dan blijft er tenminste geen verf in mijn gordijnen hangen’’, licht Janny lachend toe.

Tijdens onze openingstijden, van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 23.00 uur, is iedereen welkom om de expositie kosteloos te komen bekijken. De schilderijen zijn ook te koop. Bij belangstelling of vragen kan contact worden opgenomen met Janny Bakker via 06-23933754 of vis.bak100@gmail.com.