Vanaf deze maand tot eind juni is in de algemene ruimten van De Boerhoorn een expositie van acrylschilderijen van Jan Slagter uit Zuidwolde te bekijken. Het zijn kleurrijke beelden met onmiskenbaar de natuur als inspiratiebron. 

Slagter, die ook voorzitter is van de beheerstichting De Boerhoorn, is pas beginnen te schilderen na zijn pensioen. ‘’Het stond altijd al op mijn wensenlijst, maar werk en politiek eisten alle tijd op. Althans dat was mijn beleving, nu weet ik dat ik best eerder had kunnen beginnen. Gewoon eerst begonnen met verf en papier en ook pentekeningen, het bleken vruchtbare oefeningen. Bij Harm de Noord in Elp(destijds) ben ik een aantal jaren op les geweest. Hij heeft mij beter leren waarnemen, letten op het perspectief, en de vormen en kleuren om ons heen. Vooral licht en donker leren onderscheiden als een soort natuurlijke gewoonte.

In het begin zocht ik naar voorbeelden op internet of in bladen, maar nu richt ik me op de dingen om mijn heen waar ik een speciaal gevoel bij heb, kleuren en vormen uit natuur en landschap. Ik schilder niet om exact te kopiëren. Het gaat meer om mijn eigen beleving, om de  kleurenschakeringen en het gevoel dat het beeld uiteindelijk oproept. Het is steeds weer een zoektocht om eigen indrukken zo uit te beelden, op de wijze zoals het vooraf de bedoeling was. Ik zie mezelf nog als een beginneling die zichzelf steeds wil verbeteren. Het belangrijkste is het plezier dat het schilderwerk geeft.”

Voor meer informatie neem contact op met Jan Slagter via slagterj@icloud.com.

De expositie is te bekijken tijdens onze openingstijden, van maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.00 uur, van 13.00 tot 17.00 uur.